Rototec » Ulven borettslag, Oslo

Samarbeidet resulterte i et driftssikkert geoenergisystem

 Rototec ble betrodd samarbeid med Boligenergi AS for å dekke Ulven Borettslags oppvarmings- og varmtvannbehov med geoenergi. Samarbeidet med Boligenergi gikk som planlagt, og nå produseres varme og varmtvann til de 441 leilighetene i borettslaget med geoenergisystem som er nøye tilpasset borettslagets behov.

Situasjonen var at det eksisterende utstyret var gammelt, varmt vann ble distribuert i rør i bakken til 17 bygg fra et sentralt anlegg med elektrokjele og oljekjeler. Energiforbruket var høyt, og energileveransen sårbar ved driftsstans sentralt.

Ønske om en betydelig kostnadsreduksjon i energiforbruk var viktig for styret i Ulven Borettslag. Forbudet mot å bruke fossil olje til oppvarming etter 1. januar 2020 var også en pådriver.

Ulven Borettslag besluttet å installere et driftssikkert geoenergisystem. Rototec fikk ansvar for et omfattende prosjekt med leveranse av brønnpark i det store eiendomskomplekset. Oppdraget inkluderte boring av 88 dype borehull for leveranse av geoenergi til 19 nye autonome varmesentraler. Sentralt i Oslo i var 6 borerigger med tilhørende ekvipasjer i drift samtidig. Boringen av ca. 28.000 meter energibrønner ble gjennomført på 6 uker.

Akkurat som i alle energirelaterte investeringsbeslutninger er planleggingen avgjørende for at prosjektet skal lykkes. Slik våre utallige prosjekter viser fører korrekt dimensjonering av en brønnpark til kostnadsbesparelser både på kort og lang sikt.

Rototec og Boligenergi prosjektledere var grundige i tidlig fase av oppdraget. Prosjekteringen, grundig analyse av geoenergisystemets energibelastning, kontroller og justeringer av de termiske og geologiske parameterne ble utført, og fulgt opp videre i gjennomføringen.

Nå er eiendommene sikret miljøvennlig geoenergi på lang sikt, og i tillegg får Ulven Borettslag store økonomiske kostnadsreduksjoner i energibruken. Skiftet til geoenergi reduserer kostnadene med over 60 %.

Ulven Borettslag, Oslo

  • 88 stk. borehull
  • Totalt ca. 28.000 meter energibrønner

«Vi har brukt Rototec til å levere geoenergi til oss i flere år. Prosjektet med etablering av geoenergi til Ulven Borettslag var et vellykket samarbeid mellom Rototec og Boligenergi. Prosjektet var komplekst, og vi er fornøyde med resultatet. Kombinasjonen av flere avanserte arbeidsmetoder, og lang erfaring er grunnlaget for Rototec ekspertise.»

Nils Gregussen, Senior prosjektleder, Boligenergi

Last ned PDF ›

 

Last ned PDF her:

Jeg godtar at personopplysningene mine behandles i overensstemmelse med personvernreglene.

Manglerudjordet borettslag

Les mer ›

Kongsberg kunnskaps- og kulturpark Krona

Les mer ›

Norrlands universitetssjukhus, Umeå

Les mer ›