Rototec » Rototec ekspanderer ytterligere ved å kjøpe borevirksomheten i Tom Allen Oy

Rototec ekspanderer ytterligere ved å kjøpe borevirksomheten i Tom Allen Oy

Rototec-konsernet, som er markedsleder for energiboring i Europa, utvider igjen og styrker posisjonen i Finland ved kjøpet av borevirksomheten i Tom Allen Oy. Kjøpet trådte i kraft 29. januar 2016.

Tom Allen Oy er et pionérselskap innen geoenergi i Finland – selskapet gjennomførte de første installasjonene for 20 år siden. Tom Allens grunnlegger, Thomas J. Allen (Tom Allen), har utført banebrytende arbeid innen geoenergi i Finland, både når det gjelder boring og geoenergisystemer. Etter salget av borevirksomheten vil selskapet fokusere på arbeidet med å bygge sterke helhetsløsninger for geoenergi.

«Tom Allen Oy vil i fremtiden fokusere mer på helhetsløsninger. Salget av borevirksomheten er et naturlig skritt, og nå skal vi fokusere på kjernevirksomheten. Rototec vil være en viktig partner, og samarbeidet vil muliggjøre en ekspansjon i Norden», sier Tom Allen Oys administrerende direktør Christian Sarkala.

I Tom Allen Oy konsentrerer seg virksomheten om helhetsløsninger, og i de delene som gjelder geoenergiboring, vil man samarbeide med Rototec. Rototec og Tom Allen vil sammen arbeide for utvikle bransjen nå og i fremtiden.

«Det har vært en ære å være med på denne avtalen, Tom Allen og selskapet hans har hatt stor betydning i hele bransjen», sier administrerende direktør i Rototec-konsernet Mikko Ojanne.

Behovet for å fornye energiløsningene i store bygninger, som skoler, sykehus og kjøpesenter, øker helt tiden. Avtalen som nå er inngått styrker Rototecs muligheter til å håndtere den økende etterspørselen.

For mer informasjon og intervjuer:

Jouni Salakari
Adm. dir. Rototec Oy
+358 40 500 8285

Christian Sarkala
Adm. dir. Tom Allen Oy
+358 20 7737 303

Mikko Ojanne
Adm. dir. Rototec-koncernet
+46 70 9521481